top of page
Szerző képePéter Dr. Zámbó

Légy a Jövőd Építésze: Esélyteremtő Program a Sikeres Továbbtanulásért

A Budapesti Komplex SZC Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola az elmúlt évek során elkötelezetten dolgozik azon, hogy minden tanuló számára esélyt biztosítson a sikeres továbbtanulásra és karrierépítésre. Lakosi Eszter mérnök – oktató felkérésére vett részt a 6FirmitaS Kft. az Esélyteremtő Program megvalósításában.


A Program Háttere és Céljai

A program célja, hogy a tanulási nehézségekkel, különösen diszlexiával küzdő diákok számára nyújtson egyéni fejlesztési terveket, melyek megmutatják, hogy milyen életvezetési és koncentrációs technikák kitartó gyakorlásával tudják leküzdeni akadályaikat és sikeresen folytatni tanulmányaikat. Az egyéni fejlesztési terv fő elemei közé tartozik a pozitív ösztönzés, a szorongás és szereplési fóbia leküzdése, a koncentráció - relaxáció, valamint a szövegértési és kommunikációs készségek fejlesztése.


A program öt témakört mutat be gyakorlatokon keresztül a fiatalok részére. A foglalkozások célja, hogy a tanulók önbizalmát növeljék és fejlesszék a szükséges tanulási készségeiket.


 Ilyen vagyok

Cél: Pozitív megerősítés és önbizalom fejlesztése.

 

Eredmények és Sikerek

Cél: Pozitív megerősítés és sikerorientáció fejlesztése.

 

Logikai Interaktív Feladatok

Cél: A koncentráció és relaxáció összhangjának bemutatása. Sikerélmény elérése és problémamegoldó készségek fejlesztése.

Interaktív logikai játékok megoldása, amelyek a koncentráció és fókuszáltság fejlesztésére szolgálnak.

 

Szövegértés és Kommunikáció Fejlesztése

Cél: Magabiztos felkészültség elérése.

 

Hallott Tartalom Visszamondása Cél: Vizsgafóbia leküzdése és koncentráció fejlesztése.


Külső Szakértők és Eszközök

A megtisztelő felkérésre a 6FirmitaS Kft. pro bono biztosította szaktudását a programhoz, míg a MindForce Dynamics Kft. az innovatív, egyedülálló technikai hátteret adta a fiatalok fejlesztéséhez.  A budaörsi MindForce Dynamics Aréna - Taktikai és Döntési Kompetencia Központ speciális pályái és szimulátora, valamint a korszerű biofeedback eszközök és digitális alkalmazások kombinációja különösen hasznos a koncentráció és relaxáció fejlesztésében, valós idejű visszajelzésekkel segítve a diákokat.


Távlati Jövőkép és Lehetőségek

A program nem csak a jelenlegi tanulmányi nehézségekre kínál támogatást, hanem távlati jövőkép kialakításában is segíti a diákokat.

Az esélyteremtő program egy példaértékű kezdeményezés, amely nagyban hozzájárul a tanulók személyes és szakmai fejlődéséhez. Az egyéni fejlesztési terv alapján minden résztvevő diák személyre szabott támogatást kap, amely arra inspirálja őket, hogy túllépjenek a tanulási nehézségeiken és magabiztosan nézzenek szembe a jövő kihívásaival.




103 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page